Vaccinaties – Huisartsenpraktijk Loch Pruis – Apeldoorn
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Loch Pruis
Vosselmanstraat 4-B 7311 CL
Apeldoorn

Vaccinaties

Coronavaccinatie
De bepaling van de doelgroepen en de levering van de vaccins wordt landelijk geregeld.
Begin april hebben we ruim 100 patiënten uit onze praktijk kunnen vaccineren met Astra Zeneca
Het ging om mensen geboren in 1956, 1957 en gedeeltelijk 1958. Behalve deze groep zijn ook patiënten met ernstig overwicht (jonger dan 65 jaar) en patiënten met het Syndroom van Down gevaccineerd. Al deze patiënten kunnen op dinsdag 22 juni  naar de vaccinatie locatie komen voor de 2e vaccinatie.

Op woensdag 19 mei gaan we de mensen geboren in 1958, 1559 en 1960. De patiënten ontvangen in week 19 of 20 hiervoor een uitnodiging. Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen kunt u contact opnemen.

Jonger dan 60 jaar met medische indicatie
Bent u jonger dan 60 jaar en ontvangt u jaarlijks een uitnodiging voor de griepvaccinatie, dan ontvangt u voor 17 mei a.s. een uitnodigingsbrief voor vaccinatie via de GGD.
Om overbelasting van de GGD te voorkomen worden de uitnodigingen in een bepaalde volgorde en hoeveelheid verstuurd.

Momenteel is er veel nieuws over de (zeldzame) bijwerkingen van de COVID-vaccins. Veel van u hebben vragen en zorgen. Bijvoorbeeld over het risico op een ernstig beloop van COVID-19, het nut van de vaccinatie en hoe dat zich verhoudt tot de zeer zeldzame bijwerkingen. Wij kunnen u hiermee helpen om een goede afweging te maken.
Er zijn echter ook vragen over het vaccin en het vaccinatiebeleid waarvoor men terecht kan bij het speciale informatienummer van het RIVM: 0800-1351.

Hiernaast kan u ook informatie vinden op de volgende site: coronavaccinatie.nl

Reizigersvaccinatie

Voor vaccinaties voor uw reis is de GGD beschikbaar voor een advies. https://www.ggdreisvaccinaties.nl/